• Razendsnel jouw fotobehang in huis
 • 100% eigen productie en op maat gemaakt
 • 100% milieuvriendelijk en geurloos

Topkwaliteit Airtex behang

Airtex behang gemakkelijk aan te brengen op iedere muur.

Ben jij op zoek naar een mooi Airtex behang voor aan de muur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons vind je onder andere Airtex behang voor in de slaapkamer, woonkamer en kinderkamer. Met Airtex behang maak je in een handomdraai van jouw muur een eye-catcher.

Wat is Airtex behang?

Airtex behang is een fijn geweven polyesterdoek uit één stuk met een PVC coating. Hierdoor is het behang enorm sterk en wordt de afbeelding tot in de kleinste details afgedrukt. Door de PVC coating glanst het behang niet. Voordat je gaat behangen moet je de muur behangklaar maken. Soms krijg je de muur niet altijd even mooi effen. Ons Airtex behang heeft een grijze achterkant. Dit voorkomt dat er oneffenheden door de print heen komen.

Omdat Airtex behang uit één stuk wordt geprint kan je de muur naadloos behangen. Je plakt het behang in zijn geheel op de muur, en daarna kan je genieten van jouw mooie muur.

Populair op Airtex
Jungle Cockatoo
Designer Collection
De Nachtwacht
Rijksmuseum

Voordelen van Airtex naadloos behang

 • Gemakkelijk aan te brengen;
 • Het scheurt en kreukt niet;
 • Sterk behang met een gewicht van 320 gr/m2;
 • Fijn geweven polyesterdoek met PVC coating;
 • Ideaal om binnen aan te brengen;
 • Het behang is herbruikbaar;
 • Naadloos fotobehang, geen naden te zien;
 • Matte afwerking;
 • Blokkeert licht;
 • Het is gemakkelijk te verwijderen;
 • UV-licht bestendig;
 • Brandwerend (B1 certificaat);
 • Geurloos behang, omdat we printen met op water gebaseerde inkt;
 • Krasvast en waterafstotend;
 • Grijze achterkant, niet doorschijnend!

Veelgestelde vragen over airtex naadloos behang

De meest gestelde vragen en antwoorden over het aanbrengen van naadloos fotobehang.

Hoe breng ik mijn Airtex behang aan?

Wij leveren het behang op een koker. Voordat je begint met het behang aanbrengen is het verstandig dat je het behang van deze koker afrolt, en direct in een nieuwe rol rolt. Dit doe je zodat de koker niet in de weg zit wanneer je het behang op de muur aanbrengt.

Net als ieder ander behang plak je het Airtex fotobehang met behanglijm op de muur. Omdat dit behang bestaat uit één stuk ben je niet in de weer met behangtafels en geknoei. Wanneer je de behanglijm op de muur aanbrengt moet je erop letten dat je een dikke laag aanbrengt. Je moet iets in de muur kunnen schrijven. Je kunt Airtex behang het beste aanbrengen met een behanglijm voor Airtex of vinylbehang. De behanglijm smeer je met een kortharige vachtroller of een blokkwast op de muur. Als je de behanglijm op de muur hebt aangebracht begin je met het behang aanbrengen aan de ene kan van de muur. Vervolgens rol je het behang geleidelijk aan naar de andere kant van de muur terwijl je het behang ondertussen aandrukt op de muur. Zodra het Airtex behang op de muur zit, kun je het behang nog even aandrukken met een spatel. Zo strijk je alles mooi glad en kun je eventuele lijmresten makkelijk verwijderen.

Welke lijm je nodig voor het aanbrengen van naadloos Airtex behang

Naadloos behang is een behang dat zwaarder is dan vliesbehang. Dit is de reden dat je voor Airtex een andere soort behanglijm nodig hebt. De lijm is extra sterk en zorgt er voor dat jouw Airtex behang strak aan de muur blijft. Wij bieden je keuze uit 2 soorten Airtex behang:

Flexxs Medium Airtex behanglijm
Geschikt voor naadloos behang op aanbrengen op beton, gipsmuren of beton.

Flexxs High Airtex behanglijm
Geschikt voor het aanbrengen van naadloos behang op beton, gips deuren of vinyl ondergrond (over andere laag stof/airtex).

Twijfel je welke lijm je moet kopen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Is airtex afwasbaar?

Als het nodig is kan je het behang met een licht vochtige doek afnemen. Echter adviseren wij het niet om met een natte doek over het behang te gaan. Hiermee kan je het behang beschadigen.

Kun je airtex in de badkamer of keuken gebruiken?

Wil je het airtex behang in de badkamer of keuken gebruiken? Dan adviseren wij om het behang na te bewerken met een coating (Wall Finish). Deze coating zorgt ervoor dat het behang stootvast, krasvast en waterafstotend wordt. Bij ons op de site zijn de coatings in 2 hoeveelheden te vinden: 1 liter (voor 5m2), en 3 liter (voor 16m2).

Waarvoor is Airtex behang geschikt?

Airtex behang is ideaal voor wandbekleding. Dit soort fotobehang is bedoeld om binnen te gebruiken. Je kunt het gebruiken om je huis een andere sfeer te geven, maar het is natuurlijk ook geschikt voor op kantoor, een bedrijfsruimte, in een ziekenhuis of in een horecazaak.

Het mooiste resultaat met Airtex naadloos behang

In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw muur kunt voorzien van naadloos airtex fotobehang.

Belangrijk bij het aanbrengen van Airtex naadloos behang is dat je met 2 personen het fotobehang aanbrengt. Dit maakt de klus een stuk eenvoudig, zodat je snel kunt genieten van jouw nieuwe muur!

Bestel jouw Airtex in vier stappen

1. Kies jouw design; Bepaal welke afbeelding je op Airtex behang wilt of upload je eigen design.
2. Selecteer Airtex; Wanneer je jouw design gevonden hebt is het belangrijk dat je bij het product selecteert dat je Airtex behang wilt.
3. Vul de afmetingen in; Klik op ”bewerk en koop”, vul hier jouw gewenste afmetingen in. Druk vervolgens op ”Toevoegen”.
4. Rond de bestelling af; Klik op de winkelwagen, en reken af. Na deze strap is het nog heel even wachten voordat je jouw kamer een make-over kan geven.

Handleiding

We helpen je graag verder om jouw airtex behang op de muur aan te brengen. Lees de onderstaande tips door voordat je aan de slag gaat met behangen. Zit jouw behang op de muur? Vergeet niet om jouw mooie eindresultaat met ons te delen.

LET OP!

Vanwege stabiliteitsredenen wordt aangeraden om het behang 24 uur te laten acclimatiseren voordat dit op de muur wordt aangebracht. Dit voorkomt krimpen van het behang. Mocht je vloerverwarming hebben dan adviseren wij om het behang op een tafel te leggen.

De optimale temperatuur om het behang aan te brengen is tussen de 18 – 25 ºC en een vochtigheid van ongeveer 40% – 65%.

Voor het aanbrengen dient het oppervlak van de muur schoon en droog te zijn.

Wij adviseren om geen vochtige doeken of papier te gebruiken op het behang. Je kunt hiermee vlekken in het behang veroorzaken of de inkt kan vervagen.

Stap 1: Voorbereiden

Schakel indien van toepassing de electragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit, verwijder de frames en plak deze af met behang tape. Verwijder vervolgens het oude behang, indien nodig. Zorg dat de muur goed glad is door spijkers en oneffenheden te verwijderen en gaatjes te vullen met allesvuller. Laat het vulmiddel goed drogen en schuur het glad. Dek de grond af met bijvoorbeeld kranten, doeken of zeil. Zet een stevige trap klaar om het behang over de hele muur goed aan te kunnen drukken.

Let op! Als je muren gestuct zijn, gebruik dan een voorstrijkmiddel zodat de behanglijm niet direct in de muur wordt gezogen en hierdoor het behang niet plakt. Verdeel het voorstrijkmiddel goed en laat het een nachtje drogen.

Stap 2: Uitrollen en aanbrengen

Rol het behang uit en controleer op eventuele beschadigingen. 

Wij raden altijd aan om het Airtex behang met twee personen aan te brengen. Zorg ervoor dat je het behang zijwaarts oprolt zodat je aan de linker-of rechterkant kunt beginnen. Lijm de eerste twee meter van de wand goed in. Heb je gekozen voor 5 cm marge? Zorg er dan voor dat je de overlap meeneemt in de rand. Heb je de marge niet mee besteld dan kun je strak tegen de wand aan plakken. Zet het behang bovenin de wand vast en rol dit rustig af naar beneden. Met de spatel druk je het behang glad van boven naar beneden. Zodra het begin helemaal glad is gestreken werk je langzaam naar buiten. Ga je toch een beetje scheef? Geen probleem! Zolang de lijm nog goed nat is kun je het behang nog gemakkelijk schuiven of loshalen. Wanneer je de eerste meters goed recht hebt geplakt kun je het volgende deel inlijven en plakken totdat je het volledige behang hebt uitgerold. Strijk vervolgens het gehele behang goed glad met de spatel. Eventuele lichtbellen kun je verwijderen door het behang langzaam los te halen en weer goed aan te strijken met de spatel.

Stap 3: Afwerken

Als laatste worden de naden nog eens extra goed aangedrukt met de spatel. Nadat dit is gebeurd kan het overtollige behang weg gesneden worden. Hiervoor gebruiken we de spatel en een scherpe afbreekmes. Eventuele stopcontacten kunnen schoon gesneden worden. Let hierbij wel op dat je de elektra niet beschadigd.

Tips

Moet je behangen rondom een raam of een ander obstakel? Plak het behang tegen het kozijn aan en snij dit rustig uit. Werk op deze manier langzaam verder totdat het gehele obstakel vrij is gemaakt. Houd de temperatuur 12-24 uur na het behangen zo constant mogelijk. Dit geeft het behang genoeg tijd om te drogen. Zorg voor scherpe vouwen bij hoeken zodat het wegknippen of snijden van overtollig behang eenvoudig en recht gaat.