10x behang inspiratie houtlook: van steigerhout tot sloophout

Er zijn enorm veel soorten behang met houtprints. Daarom zetten wij de tien mooiste prints voor je op een rij ter inspiratie. Van steigerhout tot sloophout, er is voor ieder wat wils!

Eigen foto met hout op behangEigen foto met hout op behang

Grof hout

Deze print is direct een goed voorbeeld van een stoere houtlook. Door het duidelijk zichtbare reliëf en de donkere kleuren creëert dit fotobehang een erg rustieke look. Dit is perfect voor bijvoorbeeld een slaapkamer en is goed te combineren met natuurlijke kleuren.

Grof hout op fotobehangGrof hout op fotobehang

Vintage blauw sloophout

Sloophout is de laatste tijd enorm populair in de wereld van het interieurdesign. Met deze print haal je met gemak sloophout in huis. Door de lichtblauwe verflaag die afbrokkelt heeft deze print een vintage en authentieke uitstraling. Ideaal voor een licht, maar stoer interieur.

Vintage blauw sloophoutVintage blauw sloophout

Witte planken

De vorige print bewees al dat houtprints niet duur hoeven te zijn, en deze print is daar het perfecte voorbeeld van. Dit behang met witte planken is ideaal als je een licht of minimalistisch interieur hebt, maar toch wat details wilt.


Optische illusie

Het volgende voorbeeld is een hele bijzondere, deze print zorgt namelijk voor een heuse optische illusie. Doordat de planken aan de onderkant gebogen zijn, lijkt ook je muur gebogen te zijn. Fotobehang kan vaker zorgen voor een optische illusie, maar dit is wel een hele bijzondere.

Gebogen houtGebogen hout

  Strak en modern hout

Meestal zorgt een houtprint voor een natuurlijke, rustieke uitstraling. Aan dit voorbeeld te zien hoeft dat echter lang niet altijd het geval te zijn. Op deze print zien we strakke, donkere planken. Op het eerste gezicht lijkt het niet eens op hout, toch geeft het je muur dat extra beetje diepte.


Brandhout

Tot nu toe hebben we veel prints met houten planken erop gezien, maar hout komt natuurlijk niet altijd in planken. Daarom zien we op dit behang een grote stapel brandhout. Zolang je een goede verwarming hebt zul je geen brandhout nodig hebben, maar met dit fotobehang kom je wel gezellig de winter (en zomer) door.


Vrolijk gekleurd sloophout

Met deze print trek je meteen de aandacht. De felle kleuren steken opvallend tegen elkaar af en zorgen voor een bijzonder kleurrijke verzameling sloophout. Door de vele kleuren past dit behang niet in elke kamer. Toch kan deze print goed tot z’n recht komen, bijvoorbeeld in een kinder slaapkamer.

Behang met gekleurd sloop houtBehang met gekleurd sloop hout

Zonnebloemen 

Deze print heeft ook felle kleuren, maar oogt toch een stuk rustiger. De gele zonnebloemen vormen een mooi contrast met de relatief neutrale achtergrond, die bestaat uit houten planken. Wil je de felle kleuren accentueren? Breng dan ook gele en groene accenten aan in de rest van de ruimte.


Horizontale plankjes

Op dit behang zien we allerlei lichte houten plankjes. Deze neutrale kleur kan met bijna elk interieur gecombineerd worden en geeft elke ruimte direct een natuurlijke uitstraling. Door de horizontale positie van de plankjes geeft het behang de illusie dat de muur breder is dan deze werkelijk is. Dit behang is dus perfect om een ruimte groter te laten lijken.

BEHANG MET KLEINE LICHTE PLANKENBEHANG MET KLEINE LICHTE PLANKEN

3D planken

Ook ons laatste voorbeeld kan een kamer groter laten lijken dan deze is, maar dan in de hoogte. Door de horizontale planken ‘duwt’ dit behang het plafond als het ware omhoog. Daarnaast maakt deze print uitstekend gebruik van schaduwen waardoor er een 3D-effect gecreëerd wordt.

3D BEHANG MET HOUTEN PLANKEN3D BEHANG MET HOUTEN PLANKEN

Fotobehang op maat kopen

 

Zoals je kunt zien zijn er enorm veel keuzes en mogelijkheden als het gaat om fotobehang met een houtprint. Je kunt een speelse, stoere, lichte en vintage sfeer creëren. Je kunt je ruimte zelfs hoger of breder laten lijken door het juiste behang te kiezen.

In onze webshop vind je een enorm assortiment aan fotobehang met houtprints. Naast houtprints hebben we echter nog veel meer soorten prints van betonbehang tot bos behang, er is voor ieder wat wils. Al onze prints zijn op maat te bestellen, dus neem snel een kijkje in onze webshop.