Tips vooraf

Hebben jullie ook een behangservice/ plaatsen jullie ook behang?
Professioneel behang laten aanbrengen? Dit kunt u gemakkelijk op onze website meebestellen! Meer informatie over deze service kunt u hier vinden.
Ik wil graag behang buiten gebruiken, kan dit?
Ons fotobehang is niet geschikt voor buitengebruik. Ons behang is niet bestand tegen regen en weersinvloeden.
Kan er behangen worden over een grof gestuukte muur?
Wij raden aan om alleen te behangen op een gladde ondergrond. Dit omdat grove muren door het behang zichtbaar zullen zijn en de lijm minder goed kan hechten. Ook bestaat er een kans dat er lucht onder het behang kan komen waardoor de naden meer zichtbaar zullen worden.
Kan ik het fotobehang ook op een deur plakken?
Ja, je kunt het fotobehang ook gebruiken voor een deur. Wil je een deur behangen met een exacte maat dan kunnen wij dit tot op de millimeter nauwkeurig printen en snijden. Je kan bij de opties aangeven of je wel of geen gebruik wilt maken van een afloop.
Mijn handleiding is niet meegeleverd? Kan ik dit nog ergens anders vinden?
Wat vervelend dat dit niet is meegeleverd. Wij hebben een handleiding op onze website staan. https://www.fotobehang.com/fotobehang-aanbrengen/
Hoe kan ik het behang sneller laten drogen?
Zorg ervoor dat er geen grote temperatuurschommelingen plaatsvinden tijdens het aanbrengen van behang. Behangen met warme of koude temperaturen is lastig in verband met de reactie van de omgevingstemperatuur op het vliesbehang. De ideale temperatuur in de kamer om te behangen is tussen de 18 en 25 graden. Laat het behang vervolgens 24 uur drogen.
Beschadigt het behang ook als je luchtbellen weg prikt?
Een luchtbel verwijder je door een klein gaatje in het behang te prikken of te steken met een naald of met de punt van een stanleymes. Druk vervolgens de lucht uit de bel. Met een lijmspuit kan je, indien nodig, een klein beetje lijm in de bel spuiten. Met een lijmspuit beschadig je het behang minimaal. Bij behangvlakken met een egale kleur kan een gaatje iets meer opvallen dan bij bijvoorbeeld een...
Hoe kan ik het beste een grote luchtbel verwijderen?
Voorkom luchtbellen door het behang goed aan te brengen. Het voordeel van vliesbehang is dat wanneer het niet helemaal goed zit, je het makkelijk terug kan trekken (scheurt niet snel) en je dit opnieuw kan plakken. Wrijf de luchtbellen met een behangspatel naar de randen toe. Mochten er kleine luchtbellen ontstaan omdat er geen lijm achter zit gebruik dan de lijmspuit. Een luchtbel verwijder...
Hoeveel pakjes behanglijm heb ik nodig voor mijn muur?
Eén pakje vliesbehanglijm op onze website is genoeg voor 20-22 m2.
Kan jullie behang ook worden aangebracht op glas?
Nee, ons behang hecht niet op glas. Dit heeft te maken met de oppervlakte ruwheid van glas.
Kan het behang ook aangebracht worden op hout/mdf?
Dit kan maar je moet de ondergrond wel schoon en vetvrij maken. Wij adviseren ook om de ondergrond nog te gronden voor je gaat behangen. Gebruik een voorstrijkmiddel en laat het een nachtje drogen. Het behang zal dan beter hechten. Houd er rekening mee dat er bij een dunne plank de kans bestaat dat deze door de lijm krom gaat trekken.
Waar gebruik je voorstrijk voor?
Voorstrijk zorgt ervoor dat het fotobehang goed aan de muur blijft kleven. Door je muur met voorstrijk in te smeren wordt de behanglijm niet gelijk in de muur gezogen. Vooral bij nieuwbouw huizen zuigen de muren veel vocht op. Met een voorstrijk voorkom je dat het behang snel loslaat. Hier smeer je de muur eerst mee in en laat je een nacht goed in trekken, voordat je het de behanglijm aan de muur ...
Moeten de banen tegen elkaar geplakt worden of overlappend?
Je dient de banen altijd strak tegen elkaar aan te plakken. Het behang past strak op elkaar en sluit naadloos aan. Plak het dus niet overlappend. Zorg dat er niet teveel spanning op het behang komt te staan anders kunnen er naden ontstaan.
Hoe verwijder je overtollig lijm?
Overtollig lijm kan je met een droge of vochtige doek eenvoudig verwijderen/ wegvegen. Je kunt bijvoorbeeld een oude theedoek gebruiken.
Kan ik behang direct aanbrengen nadat het is afgeleverd?
Om geen naden te krijgen en krimp, dien je eerst het behang minimaal 24 uur op kamertemperatuur te laten komen. Neem de volgende regels in acht: Vanwege stabiliteitsredenen wordt aangeraden om het behang 24 uur te laten acclimatiseren voordat dit op de muur wordt aangebracht. Dit voorkomt krimpen van het behang, De optimale temperatuur om het behang aan te brengen is tussen de 18 – 25 ºC...
Welke accessoires heb ik nodig om te behangen?
Om behang aan te brengen heb je behanglijm nodig en een kwast of roller om de muur in te smeren met behanglijm. Gebruik vervolgens een behangspatel om het behang glad te strijken. Eventueel een aandrukroller om aan te rollen (ook voor de naden). Je hebt een scherp stanleymes nodig of je kunt overtollig behang wegknippen met een behangschaar. Nadat een behangbaan tegen de wand is aangedrukt...
Moet ik het behang insmeren of moet ik de muur insmeren met behanglijm?
Je moet bij ons behang altijd de muur insmeren. Zorg ervoor dat het lijm goed verdeeld zit op de muur. Gebruik altijd lijm voor vliesbehang. Zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten om kieren te voorkomen.
Wij hebben een stopcontact in de muur, hoe snijden wij dit op maat?
Je moet eerst de elektriciteit/ stroom van de stopcontacten afhalen en daarna het frame verwijderen. Wij raden je aan om het stopcontact daarna nog even af te tapen. Je kan vervolgens het behang hier overheen plakken en voorzichtig het behang wat over het stopcontact valt wegsnijden of wegknippen met een behangschaar.
Kan ik het behang een hoek omvouwen?
Ja, je kan het behang zeker een hoek omvouwen. Omdat ons behang vrij sterk is, zal de print niet beschadigen.
Welke behanglijm bevelen jullie aan?
Op onze website verkopen wij 'Perfax Roll-on Magic'. Deze lijm is geschikt voor vliesbehang. Eén pakje vliesbehanglijm is genoeg voor 20-22 m2. In principe is iedere behanglijm voor vliesbehang te gebruiken. Je kan ook kant-en-klare lijmen voor vliesbehang kopen bij een bouwmarkt. Omdat deze lijmen lastig via de post te versturen zijn, bieden wij deze lijmen niet aan op onze website
Kan ik mijn behang over oud behang heen plakken?
Dit kan, maar dat adviseren wij niet. Het oude behang kan door de nieuwe lijm loslaten waardoor het behang niet netjes geplakt kan worden. Verder kan het ook zo zijn dat er bobbels gaan ontstaan door je oude behang die niet of moeilijk weg te halen zijn. Let op: er mogen geen oneffenheden op de muur aanwezig zijn.
Hebben jullie een instructie/ handleiding voor het aanbrengen van fotobehang?
Ja, de handleiding voor het aanbrengen van vliesbehang vind je hier: Handleiding fotobehang aanbrengen. Je kan deze handleiding downloaden als PDF bestand en eenvoudig printen.