• 9.000+ positieve beoordelingen
  • Razendsnel jouw fotobehang in huis
  • Eigen productie en op maat gemaakt
  • 100.000 klanten gingen je voor!

Geurloos en milieuvriendelijk vliesbehang

Duurzaam PVC-vrij fotobehang zonder schadelijke invloeden.

We vinden het belangrijk dat onze producten voldoen aan de laatste milieustandaarden. Samen met experts hebben we dan ook een duurzaam en milieuvriendelijk vliesbehang ontwikkeld dat ook nog eens aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet.

Vliesbehang is een duurzaam product

Door een gezond milieu is er leven mogelijk. Een gezonde omgeving is voor ons en onze omgeving van zeer groot belang. Wij printen daarom uitsluitend pvc-vrij behang. Ons vliesbehang heeft een onderlaag welke gemaakt is van vlies, de toplaag bestaat uit papier. Het behang is biologisch afbreekbaar.

Ons vliesbehang heeft geen negatieve invloed op de natuurlijke omgeving.

Labels voor milieuvriendelijk printen van fotobehang

PVC-vrij en FSC gecertificeerd

Het geprinte behang is geurloos, zodat je geen last hebt van vervelende luchtjes. Vliesbehang is pvc-vrij en het materiaal is FSC gecertificeerd. FSC-certificering houdt in dat het bedrijf die het vliesbehang produceert op een duurzame manier aan bosbeheer doet.

Ons vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (EN 13501-1:2007) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor aanwezige stoffen in onze omgeving die gemakkelijk verdampen. Deze stoffen zijn er altijd al geweest, maar sinds kort bestaat hier een normering voor in het kader van milieuvriendelijk bouwen. Ons vliesbehang is voorzien van het beste emissie label A+.

Op water gebaseerde latex technologie voor inkt

Wij printen het fotobehang op HP Latex printers. Deze printers zijn voorzien van alle certificaten welke nodig zijn voor het milieu. De inkten zijn op waterbasis en vermijden hierdoor schadelijke dampen en milieuonvriendelijke concentraties in de lucht. Latex-inkten zorgen voor geurloze afdrukken die kunnen worden gebruikt in ruimten waar solvent prints niet gebruikt kunnen worden, zoals medische ruimten en scholen. Onze HP Latex printer heeft een EPEAT Bronze-registratie wat inhoudt dat er verminderde impact is op het milieu. Zie epeat.net voor de registratiestatus per land.

Duurzaam fotobehang

Interieur en inrichting verdienen al jarenlang veel aandacht. Een prettige woon- en werkomgeving is van groot belang op ons welzijn. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat het voldoet aan de inrichting en aankleding van woningen en bedrijven zonder dat het nadelig is voor toekomstige generaties. Vliesbehang is gelamineerd en is geschikt voor verschillende ondergronden. Bij pvc-vrij vliesbehang moet je de muur insmeren met behanglijm geschikt voor vliesbehang. Vliesbehang is vele malen sterker dan het traditionele papierbehang en gaat daardoor langer mee.

Geschikt voor onderwijs- en zorginstellingen

De GREENGUARD-certificering is een norm welke ontworpen is om materialen met een lage emissie te classificeren. Onze inkten hebben deze certificering en daardoor is ons fotobehang geschikt voor omgevingen waar kinderen en volwassenen lange tijd doorbrengen, zoals in woningen, zorginstellingen, scholen en kinderopvang

Milieuvriendelijk fotobehang
Milieuvriendelijk behang voor scholen

Wat is het proces van het afdrukken van het behang?

Wanneer een order bij ons binnenkomt, dan wordt deze opdracht doorgestuurd naar de printer. We controleren of alles goed staat en de software berekent automatisch handzame banen die gelijk verdeeld moeten worden over de muur. De order wordt in de rij met printopdrachten geplaatst en geprint op enorme rollen.

De rol wordt vervolgens in de snijmachine geplaatst. Deze machine snijdt de banen tot op de millimeter nauwkeurig in gelijke banen. Alle banen worden genummerd (indien gewenst). Wanneer je 10cm rondom extra besteld, printen we de baannummer onderin de baan. Dit deel snij je later af.

De banen worden op volgorde in elkaar gerold. Behang wordt opgerold en in schuimfolie gewikkeld. De rollen worden in stevige kartonnen dozen verpakt.

Printen en produceren jullie al het fotobehang zelf?

Wij printen en verwerken (snijden) al het fotobehang zelf. Wij produceren op hoogwaardige machines. Wij printen op waterbasis, dat is wel zo vriendelijk voor jou en het milieu. Meer weten over hoe wij proberen zo milieuvriendelijk te werken? Je leest hier meer!

Wat is de maat van een behangbaan?

Je hebt tijdens het bestellen van je behang keuze uit 3 verschillende baanbreedtes:  

  • Standaard baanbreedte: 60-80 cm
  • Brede banen: 80-110 cm
  • Extra brede banen: 110-140 cm

De baanbreedte wordt berekend op basis van jouw afmeting. De banen zijn altijd gelijk. De kosten voor bredere banen bedragen éénmalige van €7,50 per behang. De baanbreedte wordt berekend op basis van jouw afmeting. De banen zijn altijd gelijk.

De extra brede banen hebben een éénmalige toeslag van €15,-. De baanbreedte wordt berekend op basis van jouw afmeting. De banen zijn altijd gelijk.  De banen kunnen niet breder dan 140 cm geleverd worden.

De meerprijs voor de baanbreedte is vanwege hogere verpakkings- en verzendkosten. Dit heeft te maken met de breedte van het pakket.

Wat voor inkt wordt gebruikt?

Wij printen het fotobehang op HP Latex printers en de inkten welke wij gebruiken zijn op waterbasis. De printers zijn voorzien van alle certificaten welke nodig zijn voor het milieu. Doordat de inkten op waterbasis zijn, vermijden deze schadelijke dampen en milieuonvriendelijke concentraties in de lucht. Op de HP Latex-inkten is de UL ECOLOGO®-certificering van toepassing. De UL 2801 toont aan dat een inkt voldoet aan een reeks criteria met meerdere kenmerken op basis van levenscyclus gericht op menselijk welzijn en milieu.

Wat is de maximale afmeting van het behang?

In principe kunnen wij elke maat leveren. Vanaf 5 meter bestaat de kans dat de kwaliteit van de foto minder kan worden maar dit wordt uiteraard voor je gecontroleerd voordat wij gaan printen. Heb je een brede muur die je wilt behangen? Bekijk dan onze panorama collectie.

Wordt het behang altijd op maat gemaakt?

Het behang wordt altijd op maat geprint en in banen gesneden zodat het eenvoudig aan te brengen is. Wil je behang uit 1 stuk, dan kun je kiezen voor MuralTex naadloos behang.

Bij beide behangsoorten geef je de hoogte en de breedte van de muur op tijdens het bestelproces. Wij produceren exact op dat formaat. Hou rekening met scheve muren bij de invoer van je formaat. Reken 10cm extra in zowel de breedte als de hoogte om er zeker van te zijn dat je voldoende behang hebt. De restanten kun je eenvoudig afsnijden met een snijliniaal en een mesje.

Hoe lang duurt het produceren?

Wij starten met de controle en verwerking 1 uur nadat je de bestelling online hebt geplaatst en hebt betaald. Je behang wordt vervolgens binnen 24 uur geprint en daarna op maat gesneden. Dit betekent dat wij in 95% van de gevallen het fotobehang binnen 3 werkdagen bij je thuisbezorgen. Natuurlijk is de bezorging afhankelijk van de pakketdiensten. Daar hebben wij helaas geen controle over.

Hou er in drukke tijden (Black Friday, kerstdagen) rekening mee dat pakketdiensten afwijkende levertijden hebben. Het kan dan zijn dat je langer op je fotobehang moet wachten.