Materiaal

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?
Het grootste voordeel van vliesbehang is dat het eenvoudig is aan te brengen op een muur. Je hebt hier niet veel ervaring voor nodig en met onze handleiding met tips kan het bijna niet mis gaan. In plaats van het behang in te smeren met behanglijm moet je de muur insmeren. Je hebt dus geen behangtafel nodig en ook blijven vloeren schoner dan bij papierbehang. Het scheuren van behang is bij vliesbehang...
Is het behang afwasbaar?
Je kan het behang met een licht vochtige doek afnemen als het nodig is. Wil je het behang gebruiken in een keuken of badkamer? Dan adviseren wij om het behang na te bewerken met een coating (wall finish). Met deze coating is het behang waterafstotend.Bekijk hier onze Wall Finish
Hoeveel grammen is jullie behang?
Ons vliesbehang heeft een gewicht van 180 gram per m2. Ons behang is sterk en is eenvoudig aan te brengen.
Wat maakt jullie behang brandwerend?
Ons vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (B1) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor aanwezige stoffen in onze omgeving die gemakkelijk verdampen. Ons behang is voorzien van een coating wat brandvertragend werkt.
Printen jullie ook behang uit één stuk?
Wij printen het behang uit één stuk en hierna snijden wij het fotobehang in standaard banen van 60-80 cm. Behang in standaard banen gesneden, worden bij een bestelling boven de € 50,- gratis verstuurd.
Zijn de kleuren op mijn computer ook de werkelijke kleuren van het behang?
De kleuren kunnen afwijken. Dit omdat computers kleuren in RGB laten zien en onze printers in CMYK kleuren printen. Als je zeker wilt zijn van een kleur dan raden we je aan om een sample/ voorbeeld/ staal aan te vragen. Uiteraard proberen wij een kleur zo goed mogelijk te benaderen tijdens het printen. Dit doen wij met geadvanceerde software met kleuren calibratie.
Hebben jullie ook papierbehang in plaats van vliesbehang?
Nee, wij printen uitsluitend op vliesbehang. Vliesbehang heeft veel voordelen ten opzichte van het traditionele papierbehang. Het grootste voordeel is dat het eenvoudig is aan te brengen op een muur. Het scheuren van behang is bij vliesbehang zo goed als uitgesloten. Het materiaal is van topkwaliteit en pvc-vrij.
Leveren jullie ook glossy (glimmend) behang?
Ons behang is mat van kleur. Glimmend behang leveren wij niet. Het voordeel van mat behang is dat het niet spiegelt waardoor de print goed zichtbaar blijft.
Kan ik behang in de badkamer gebruiken?
Je kan ons behang eventueel ook in een badkamer gebruiken. Je moet je behang dan wel nabewerken met een wandcoating (wall finish). Met deze coating is het behang waterafstotend. Bekijk hier hoe je de Wall Finish gebruikt