• 9.000+ positieve beoordelingen
 • Razendsnel jouw fotobehang in huis
 • Eigen productie en op maat gemaakt
 • 100.000 klanten gingen je voor!

Behang in de babykamer: 8 schattige voorbeelden

Een leuke kinderkamer voor de allerjongsten onder ons begint natuurlijk met inspirerend en mooi babybehang. Als je de babykamer gaat inrichten is het handig om te beginnen met het uitzoeken van een behang. Zo kan je de stijl van de kamer bepalen en deze met de meubels en accessoires verder aankleden en stylen. Welke sfeer en welke thema’s zijn passend voor een babykamer? Wij laten het zien en tonen je een tiental leuke voorbeelden van behang en muurdecoratie voor de babykamer.

Passend behang voor een kinderkamer 

De keuze aan behang is vandaag de dag enorm groot. Bij het uitkiezen van babybehang is het zaak om je goed in de belevingswereld van jonge kinderen te verdiepen. Wat vinden ze leuk? En welke motieven, thema’s en kleurencombinaties hebben een rustgevende werking op baby’s?

Hoewel de uiteindelijke keuze uiteraard ook deels afhangt van persoonlijke smaak, zijn er wel een paar algemene richtlijnen te geven.

 • Vrolijke en/of neutrale kleuren doen het vaak goed bij jonge kinderen.
 • Babybehang met dieren of dierlijke figuren sluit goed aan op de natuurlijke interesse in en voorliefde voor dieren die veel baby’s en jonge kinderen aan de dag leggen. Ook natuurtaferelen en bepaalde landschappen sluiten hier goed op aan.
 • Het kiezen van een speciaal baby- of kinderthema laat het babybehang aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Je kan kiezen voor een algemeen thema, maar de kleur en het onderwerp ook speciaal afstemmen op een jongen of een meisje.

Voorbeelden van babybehang 

De bovenstaande adviezen zijn nog wat algemeen. Daarom geven we nu een aantal concrete voorbeelden van leuk behang voor de babykamer.


1. Eigen strand met zeester en schelpen

Fotobehang met zeester toont wit zand met een zeester en verschillende schelpen. Door dit motief te gebruiken als behang voor de babykamer, creëert u uw eigen strand op de muur! Natuurlijke vormen zoals zeesterren en schelpen doen het altijd goed, terwijl de effen, witte achtergrond rust en geborgenheid ademt. Dit zijn elementen die een goede nachtrust voor de baby stimuleren.

Fotobehang met zeesterFotobehang met zeester

2. Zwevende veer in zonlicht

Fotobehang met veer in de zon toont een zwevende veer die, tegen de achtergrond van een strakblauwe hemel en witte wolkjes, opgelicht wordt door een sprankje zonlicht. Een rustgevend motief dat erg mooi staat in een babykamer. De kleur blauw is bovendien ideaal voor een jongenskamer.

Fotobehang met veerFotobehang met veer

3. De leukste patronen

Trendy fotobehang met schattige diertjes uit het bos. De motieven zijn vrolijk en speels en dus helemaal toegesneden op de belevingswereld van de allerjongsten onder ons. Dit babybehang is leuk voor zowel jongens als meisjes. De achtergrondkleur kan worden aangepast, evenals de grootte van de diertjes. Dit kan overigens voor al het fotobehang met motieven.

fotobehang met gebreide schapenfotobehang met gebreide schapen

4. De koning der dieren

Dieren zijn en blijven een bron van fascinatie voor zowel jong als oud. En wat is er nu mooier dan een prachtfoto van de koning der dieren, de stoere en gracieuze leeuw, als muurdecoratie te hebben. Dit fotobehang met een oplettende leeuw toont een oplettende leeuw tegen een zwarte achtergrond, een even rustgevend als indrukwekkend motief.

Fotobehang met oplettende leeuwFotobehang met oplettende leeuw

5. Olifant aan de muur

Olifanten zijn sterke en zachtmoedige reuzen. Net als mensen zijn het rasechte familiedieren die erg goed zorgen voor hun jongen. Dit fotobehang close-up van een Afrikaanse olifant is ruig, maar staat dus ook symbool voor het familiegevoel dat een babykamer uitstraalt. Kies voor een prachtig grote en muurvullende afbeelding.

fotobehang olifantfotobehang olifant

6. Babyzeehondje

Er zijn maar weinig dieren met een hoger schattigheidsgehalte dan babyzeehondjes. Een fotobehang met zeehond zal het goed doen op de babykamer, zeker omdat het aandoenlijke beestje je spruit aankijkt met zijn tedere en grote zwarte ogen. Een lief babyzeehondje voor een lieve babykamer.

fotobehang met zeehondfotobehang met zeehond

7. Witte eenhoorn

De eenhoorn is zonder twijfel een van de populairste en meest tot de verbeelding sprekende fabeldieren. Dit mythische, gehoornde paard is een toonbeeld van schoonheid, edelheid en onschuld en daarom ook leuk als muurdecoratie voor een babykamer. Dit fotobehang is een fotobehang met witte eenhoorn tegen de achtergrond van een vredig en arcadisch weiland.

fotobehang met witte eenhoornfotobehang met witte eenhoorn

8. Transparante voetballen

Weet je nu al dat je zoon een profvoetballer wordt? Je kan je kind niet vroeg genoeg voorbereiden met voetbal behang! Dit mooie, kleurrijke en rustgevende babybehang is ideaal voor het sportieve gezin. Het toont een serie transparante voetballen tegen een grasgroene achtergrond. Die staat symbool voor het voetbalveld.

voetbal behangvoetbal behang

Productspecificaties

Ons fotobehang wordt uitsluitend geprint op pvc-vrij vliesbehang. Omdat het materiaal voldoet aan alle belangrijke milieueisen, is het ideaal voor de babykamer.

Daarnaast heeft ons babybehang nog een aantal voordelen:

 • Het materiaal wordt geprint met inkt op waterbasis.
 • Het behang is geurloos en vrij van pvc. Daarnaast zijn er ook geen andere weekmakers in het materiaal verwerkt.
 • Het materiaal krimpt niet. Bovendien beschikt ons behang voor de babykamer over een goede kras- en waterbestendigheid.
 • Het fotobehang is brandwerend en kinderlijk eenvoudig te verwijderen.
 • Toch op zoek naar iets anders? Kijk rustig eens rond op onze website en vind een fotobehang dat geschikt is!