• 9.000+ positieve beoordelingen
  • Razendsnel jouw fotobehang in huis
  • Eigen productie en op maat gemaakt
  • 100.000 klanten gingen je voor!

10x natuur behang: Inspiratie voor bamboe, jungle en bos prints

Wil jij de natuur in huis halen? Dat kun je heel goed doen met fotobehang met prachtige natuur printen. Van bamboebos tot tropisch regenwoud, met natuur behang kun je oneindig veel sferen creëren.

Maar met zo veel keuze zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we ter inspiratie tien mooie behangprints van bamboe, bos en jungle voor je op een rijtje gezet. 


Een natuurlijke uitstraling

Eerder gaven we je al inspiratie voor de stoerste industriële behang prints, maar vandaag bekijken we de andere kant van het spectrum. Met natuur behang kun je elke sfeer creëren die je maar wilt, van mysterieus en duister tot licht en luchtig. 

Bamboe, jungle en bos behang zijn verreweg de populairste keuzes als het gaat om natuur prints. Wij hebben tien mooie voorbeelden voor je gevonden waarin jij je inspiratie uit kunt halen.


Bamboe behang 

Om te beginnen met bamboe: deze grassoort in kenmerkend voor Azië en zorgt voor een exotische en mysterieuze sfeer in je ruimte. Aan de andere kant kan bamboe door z’n felle groene kleur ook een heel levendig en fris beeld geven. Hier een paar mooie voorbeelden: 

Het eerste voorbeeld geeft een prachtig beeld van de mysterieuze sfeer die bamboe kan geven. Door de combinatie van de donkere kleur van de bamboe en de donkerpaarse bosjes vormt deze print een spannend geheel. Daarnaast geeft de zon die op de bamboe in de achtergrond schijnt toch nog een licht accent aan het behang

Met de volgende bamboe behang print voelt het net alsof je op de grond ligt in een bamboebos. Net als in het eerste voorbeeld zien we hier weer een mooi contrast tussen licht en donker. Deze print voelt echter al een stuk lichter aan dan de eerste, wat de ruimte een opener gevoel zal geven. 

Voor de laatste bamboe behang print hebben we nog een pad gekozen, of eigenlijk een trap. Op dit behang zien we een combinatie van bruin en groen, twee natuurlijke kleuren die goed te combineren zijn met kleurrijke accenten in je inrichting. Hang deze print dus bijvoorbeeld op in je woonkamer en gooi wat gele en oranje kussens op de bank, zo maak je de ruimte met gemak gezellig.


Behang met jungle print

Na het bamboe behang blijven we nog even in de exotische sferen, we gaan namelijk kijken naar jungle behang. De jungle spreekt bij bijna iedereen tot de verbeelding en is gevuld met het mooiste wat de natuur te bieden heeft. Met dit fotobehang kun je al die pracht in huis halen zonder last te hebben van de muggen.

Een zonsondergang is natuurlijk op zichzelf al prachtig, maar in de tropen is dit indrukwekkende schouwspel nog mooier. De gele gloed in de lucht complimenteert op dit behang perfect de groene boomtoppen. Met dit in je slaapkamer voelt het alsof je elke avond in slaap valt in een boomhut.

Bij een tropisch regenwoud denken veel mensen aan zonnig weer. Door de dichte bladeren is het doorgaans echter erg donker in de jungle. Daarom is een open plek in het woud vaak een hele verademing, en dat is precies wat je krijgt op dit behang. Naar dit adembenemende plaatje kun je wel blijven kijken

Als je naar deze print met een waterval kijkt hoor je het water bijna op de rotsen kletteren. Dit ontspannende behang weet het natuurlijke schoon wat we verwachten als we aan een jungle denken perfect in beeld te brengen. Dit zou zeker niet misstaan in een grote ruimte waar je de kans krijgt om het beeld te waarderen.


Bos behang

Na bamboe en jungle behang zijn we alweer aangekomen bij de laatste categorie natuur behang die we hier uitlichten. Maar we hebben het beste voor het laatste bewaard. De meeste verscheidenheid is namelijk ongetwijfeld te vinden in het bos behang. Naald- of loofbomen, zomer of herfst, licht of donker; met bos behang kun je werkelijk alle kanten op.

Deze eerste behang print toont een mooie, rustgevende, bosweg. De laagstaande zon zorgt voor een mooi contrast tussen lichte en donkere plekken. Hierdoor krijgt dit bos behang een dynamisch gevoel. Ook dit behang is door de groene bladeren goed te combineren met gele en oranje accenten.

Zo’n prachtige zonsopkomst, de geur van het bos in de ochtend, de frisse lucht en de warme zon, dat wil je toch elke dag? Met dit behang kun je dat echte natuurlijke gevoel in huis halen. Hang deze print in je slaapkamer en wordt elke ochtend wakker met een zonsopkomst tussen de bomen.

Net als een bamboebos kan ook een loofbomenbos gevuld zijn met mysterie, zeker als er in de ochtendgloren een dikke mistlaag hangt. Die mysterieuze schoonheid is perfect gevangen op dit fotobehang. Door de donkere kleuren en het lage contrast oogt dit behang rustig en kan het aangevuld worden met bijna alle kleuren. 

De herfst is volgens sommige mensen de mooiste periode om door het bos te lopen. De vele kleuren, de vallende bladeren, het veranderende landschap, het zorgt allemaal voor een mooi gezicht. Op dit laatste fotobehang is een kleurrijk bos in de herfst afgebeeld, als je deze ophangt heb je het hele jaar dat knusse herfstgevoel. 


Natuur behang kopen

In deze blog hebben we slechts het topje van de ijsberg besproken als het gaat om natuur behang. Naast bamboe, jungle en bos behang zijn er namelijk nog veel meer soorten natuur prints te vinden. Stranden, velden, bladeren, er is voor ieder wat wils.

Wil jij de natuur in huis halen met een prachtig fotobehang? Kijk dan in de webshop van Fotobehang.com, hier vind je enorme verscheidenheid aan behangprints voor elke ruimte. Omdat al het behang van Fotobehang.com 100% PVC-vrij is, is het natuur behang ook nog eens goed voor het milieu. Zo kunnen we nog lang blijven genieten van de natuur.