• Winnaar Shopping Award 2023
  • Razendsnel jouw fotobehang in huis
  • Eigen productie en op maat gemaakt
  • 100% milieuvriendelijk en geurloos

Fotobehang - Tempus edax rerum

SKU:
W05408
Collectie:
Studio X

Ontdek soortgelijke categorieën

Omschrijving

Tempus edax rerum is gemaakt door de fotograaf Domenico Montemagno. Door het zwart-wit effect combineer je dit fotobehang gemakkelijk in iedere kamer.

Kenmerken

SKU
W05408
Product
Tempus edax rerum
Type
Foto
Formaat
Liggend
Collectie
Studio X
Fotograaf
Domenico Montemagno
EAN
8720167151873
Land van vervaardiging
Nederland

Veelgestelde vragen

Hoe meet ik mijn muur op?

Het opmeten van een rechte muur

Online wordt automatisch het aantal vierkante meters (m2) berekend aan de hand van de breedte en hoogte van de muur. Belangrijk is dat er goed wordt opgemeten. Meet daarom altijd op verschillende plekken.

De breedte opmeten

Meet met een meetlink of rolmaat de breedte van de muur zoals in onderstaand voorbeeld weergegeven. Meet tot over eventueel aanwezige plinten, zodat je straks niet terkort aan behang hebt. Het opmeten kun je het beste doen aan de bovenkant en de onderkant van de muur. Zo ben je er zeker van dat je voldoende behang bestelt, ook in het geval dat de muur niet geheel recht is.

De hoogte opmeten

De hoogte van de muur kun je het beste op 3 plekken meten; aan de linkerkant, rechterkant en in het midden. Zie ook onderstaande afbeelding. Zo voorkom je dat je behang in de hoogte tekort komt wanneer de muur niet geheel recht is. Meet altijd inclusief eventueel aanwezige plinten. Het extra behang kan eenvoudig worden weggesneden met een mesje wanneer je het behang hebt aangebracht op de muur.

Extra marge

Muren kunnen altijd scheef lopen, helemaal bij oude huizen. Om te voorkomen dat je tekort hebt aan behang hanteren wij standaard een marge van 5cm. Dit betekent dat je rondom 5 cm extra ontvangt. Deze optie van 5 cm marge staat standaard aangevinkt op de productpagina. 

Wanneer je het behang aanbrengt op de muur begin dan aan de linker of rechterkant waarbij je rekening houdt met de 5cm. De eerste baan plak je dan ook met 5cm extra aan de linkerkant (wanneer je links begint), bovenkant en onderkant. Dit stuk kun je na het aanbrengen eenvoudig afsnijden met een stanleymesje.

Bij de middelste banen hoef je de marge alleen boven en onder toe te passen. Uiteindelijk bij de laatste strook zal je waarschijnlijk nog marge overhouden. Snij dit met een mesje af, zowel aan de bovenkant, onder en rechts.

Muren met deuren en ramen

Wanneer je muur wilt behangen waarin een deur of raam aanwezig is, meet je ook de volledige muur op. Bij het aanbrengen van de banen snij je met een mesje het behang af rondom het raam of de deur.

Zo bepaal je waar je raam of deur komt

Wil je weten waar je raam precies op je behang komt? Gebruik dan de lineaal op de productpagina, door de optie 'toon liniaal' te activeren, Je kunt dan de blokjes onderin je uitsnede daar plaatsen waar de deur of het raam zich bevindt. Op die manier kun je zien welk deel van de foto wegvalt bij het aanbrengen van het behang.

Behangen van schuine muren

Bij muren die in een punt lopen of een schuine wand hebben meet je de muur op zijn breedste punt en op het hoogste punt. Wij printen het behang volledig als rechthoek, waarbij u de hoek zelf dient af te snijden. Omdat de exacte hoek vooraf moeilijk bepaald kan worden, is dit de veiligste oplossing en weten we zeker dat je voldoende behang hebt om de muur strak te behangen.

 

Is het behang afwasbaar?

Je kan het behang met een licht vochtige doek afnemen als het nodig is. Wil je het behang gebruiken in een keuken of badkamer? Dan adviseren wij om het behang na te bewerken met een coating (wall finish). Met deze coating is het behang waterafstotend. Bekijk hier onze Wall Finish.

Printen jullie ook behang uit één stuk?

Jazeker! Hiervoor kies je voor naadloos behang (MuralTex). Deze soort behang is uniek omdat het supersterk is en makkelijk is aan te brengen. Het bestaat uit 1 groot deel, waarbij je de muur insmeert met lijm en vervolgens het hele behang in 1x op de muur aanbrengt. Wij adviseren om MuralTex met 2 personen aan te brengen.

Zijn de kleuren op mijn computer ook de werkelijke kleuren van het behang?

De kleuren kunnen afwijken. Dit omdat computers kleuren in RGB laten zien en onze printers in CMYK kleuren printen. Als je zeker wilt zijn van een kleur dan raden we je aan om een sample/ voorbeeld/ staal aan te vragen. Uiteraard proberen wij een kleur zo goed mogelijk te benaderen tijdens het printen. Dit doen wij met geadvanceerde software met kleuren calibratie.

Moeten de banen tegen elkaar geplakt worden of overlappend?

Je dient de banen altijd strak tegen elkaar aan te plakken. Het behang past strak op elkaar en sluit naadloos aan. Plak het dus niet overlappend. Zorg dat er niet teveel spanning op het behang komt te staan anders kunnen er naden ontstaan.

Moet ik het behang insmeren of moet ik de muur insmeren met behanglijm?

Je moet bij ons behang altijd de muur insmeren. Zorg ervoor dat het lijm goed verdeeld zit op de muur. Gebruik altijd lijm voor vliesbehang. Zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten om kieren te voorkomen.

Hoe produceren jullie mijn fotobehang op maat?

Wanneer een order bij ons binnenkomt, dan wordt deze opdracht doorgestuurd naar de printer. We controleren of alles goed staat en de software berekent automatisch handzame banen die gelijk verdeeld moeten worden over de muur in het geval van vliesbehang. De order wordt in de rij met printopdrachten geplaatst en geprint op enorme rollen.

De rol wordt vervolgens in de snijmachine geplaatst. Deze machine snijdt het behang eventueel in banen tot op de millimeter nauwkeurig. Alle banen worden genummerd. Bij 5 cm marge worden de nummers onderin de baan meegeprint. Bij exact op maat is het nummer aan de achterzijde van het behang te vinden. Hierdoor is altijd de volgorde van de banen duidelijk. Banen worden ook op volgorde in elkaar gerold. Vliesbehang wordt opgerold en in schuimfolie gewikkeld. De rollen worden in stevige kartonnen dozen verpakt. MuralTex bestaat uit 1 deel, dit wordt als één geheel in een doos verpakt.

Printen en produceren jullie al het fotobehang zelf?

Wij printen en verwerken (snijden) al het fotobehang zelf. Wij produceren op hoogwaardige machines. Hier vind je meer informatie over de productie.

Tot welke afmeting kan ik behang bestellen?
Wij kunnen uit 1 deel printen tot 312 cm (incl de marge van 5 cm, de ingevulde maat is dan maximaal 302cm) en een lengte van 14500 cm. Deze print wordt vervolgens in gelijke banen verdeeld. Is de muur bijvoorbeeld 500×500 cm, dan delen wij de muur op uit twee te printen delen die onderling passend op elkaar zijn.

Probeer het thuis!

Wil je een voorbeeld van dit behang op je muur in de kamer? Gebruik onze virtuele tool om jouw gekozen behang in jouw kamer te tonen. Heel simpel! Druk op de knop “Probeer het op jouw muur!“. Vervolgens maak je een foto van jouw muur en projecteren wij het fotobehang op jouw muur. Op deze manier krijg je een goed beeld van je nieuwe muur.

Probeer je fotobehang thuis!

Vliesbehang of Naadloos behang

Ons fotobehang is beschikbaar in 2 varianten: vliesbehang en naadloos behang (MuralTex). Vliesbehang is een sterk behang (180gr/m2) dat eenvoudig aan te brengen is. Je kunt daarbij zelf kiezen hoe breed je de banen wilt. Bij vliesbehang breng je de lijm (vliesbehang lijm) aan op de muur en kun je vervolgens baan voor baan aanbrengen.

MuralTex wordt geleverd als één stuk fotobehang. Bij MuralTex heb je dus helemaal geen banen! Bij MuralTex adviseren wij je om het met 2 personen aan te brengen. Je lijmt de gehele muur in met speciale lijm. Daarna rol je de MuralTex uit en druk je het direct goed aan op de muur met een spatel. 

Vliesbehang of MuralTex?
fotobehang vliesbehang of muraltex behang

Vliesbehang van de beste kwaliteit

Wij gebruiken uitsluitend pvc-vrij vliesbehang. Dit vliesbehang heeft veel voordelen ten opzichte van het traditionele papierbehang. Het grootste voordeel is dat het eenvoudig is aan te brengen op een muur. Je hebt hier niet veel ervaring voor nodig. En met onze handleiding met tips kan het bijna niet mis gaan. In plaats van het behang in te smeren met behanglijm wordt de muur ingesmeerd. Je hoeft dus geen behangtafel aan te schaffen en ook blijven de vloeren schoner dan bij papierbehang.

Vliesbehang fotobehang
vliesbehang aanbrengen

MuralTex naadloos fotobehang

MuralTex is een fijn geweven polyester doek uit één stuk met een beschermende coating. Hierdoor is het behang enorm sterk en wordt de afbeelding tot in de kleinste details afgedrukt. Door de coating glanst het behang niet, maar komen kleuren super helder op het doek. Door de speciale printtechniek die we hiervoor gebruiken worden de kleuren nog echter. Zwart wordt ook echt diepzwart en kleurelementen komen zo scherp naar voren dat je ze bijna wilt aanraken.

MuralTex naadloos fotobehang
MuralTex naadloos fotobehang

Gerelateerde producten

Verschillende jungle dieren in taupe
Een mooie, jungle foto met schattige dieren in de kleur taupe
Duinstrand met zonsondergang
Mooie zonsondergang boven een duinstrand met op de achtergrond golfbrekers in de zee.
fotobehang bast van een boom wallexclusive
Boombast in zwart-wit met een mooi patroon in de stam
Amsterdam in zwart wit

Sfeervolle foto van het Amsterdamse 'Red Light District' in zwart-wit.

Bar in Birmingham

Een bar in Birmingham in het zwart-wit. Doordat de foto in het zwart-wit is creëer je met dit fotobehang een vintage look in huis.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Perfax lijm voor Vliesbehang (20 m2)
€ 12,95
Behangset Basic
€ 12,95
Flexxs MuralTex lijm, Medium 5 KG / 25m2 (Normale ondergronden)
€ 39,95
Flexxs MuralTex lijm, High 5 KG / 25m2 (Gladde ondergronden als glas en kunststof)
€ 69,95
Wandcoating voor 20m2 fotobehang, 1 liter
€ 59,95
Behang set Standaard
€ 19,95
Behang set Compleet
€ 29,95
Flexxs MuralTex lijm, Medium 2,5 KG / 12m2 (Normale ondergronden)
€ 29,95
MuralTex stanley mes
€ 6,95
Behangset MuralTex
€ 19,95
Behangset MuralTex Pro
€ 29,95
Professionele behang naadroller smal, PU
€ 3,99
Professionele behang aandrukrol, breed
€ 5,95
Professionele behang snijliniaal
€ 9,95
Perfax Behangspatel Geel
€ 5,29
Perfax Naadroller
€ 6,29